maanantai 23. tammikuuta 2017

Kritiikki, journalismi 1


Riipaisevan rehellistä

Sanni Kurkisuo on 23-vuotias pop-laulaja-lauluntekijä, joka on aina tunnettu erityisesti ainutlaatuisen äänensä sekä suorasanaisten sanoituksiensa ansiosta. Sannin uusin levy, joka on nimetty artistin itsensä mukaan, antaa kuitenkin täysin uuden ulottuvuuden rehellisyydelle kappaleissa. Sanni kirjoittaakin itse omat kappaleensa ja on kertonut laulujen aiheiden tulevan suoraan hänen omasta elämästään. Ei siis mikään ihme, että laulut tuntuvat koskettavan erityisesti lukuisia nuoria naisen alkuja.

SANNI -levyllä käydään läpi paljon aiheita liittyen rakkauteen. Kuitenkaan sanoitukset eivät kerro sitä perinteisintä tarinaa, vaan niissä lauletaan kompleksitilanteista, mustasukkaisuudesta ja menettämisen pelosta. Hyvänä esimerkkinä on Sinkku nimisen kappaleen kertosäkeen alku, joka kuuluu: ”Miten me päästettiin tää näin solmuun, miten sen auki saa? Mun mielenterveys alkaa horjuun, tarviin terapiaa.”

Jo Sannin aiemmilta levyiltä huomaa, ettei hän myöskään yritä kääriä rakkautta vaaleanpunaiseen pumpuliin, vaan tuo sen esiin sellaisena kuin se on, monimutkaisena. Tämä piirre on erittäin harvinainen suomalaisten artistien keskuudessa, mikä saa myös kymmenet tuhannet ihmiset kuuntelemaan Sannia. Uusinta levyä kuunneltiin jopa niin paljon, että se myi platinaa jo ennen ilmestymistään!

Myös Sannin teknisen kehityksen huomaa verrattuna aiempiin albumeihin. Riimit sopivat paremmin yhteen ja sanat sulautuvat paremmin säveliin. Sanni ei ole kuitenkaan saavuttanut kaikkea yksin, vaan iso osa menestyksen salaisuuksista kuuluu myös tuottaja Hank Sololle, joka on auttanut Sannia erityisesti sävellyksissä, mutta myös hionut sanoituksia.

Albumin tasosta kertoo hyvin myös se, että heti sen ilmestyttyä kaikki albumin kappaleet nousivat Spotifyssa 50:n kuunnelluimman suomalaisen kappaleen joukkoon. Levyllä ei ole ns. ”täytebiisejä”, vaan jokainen kappale on hitti jo yksinään, mikä vetää aina kuuntelemaan levyä aina uudestaan ja uudestaan.Emmi Kortteinen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti